Zeist , 18 mei 2016, WINKELCENTRUM DE CLOMPDe Gemeente Zeist en Rialto Zeist B.V. (projectontwikkelaar/eigenaar van winkelcentrum De Clomp) hebben een realisatieovereenkomst gesloten voor de lang gewenste herontwikkeling van winkelcentrum De Clomp. Daarmee krijgt dit deel van de wijk Zeist West een vernieuwingsimpuls en realiseren we een mooi, nieuw en veilig wijk- en winkelcentrum.

Nieuw planDit plan bestaat uit een compact winkelcentrum verdeeld in 3 'blokken', met op de begane grond winkelruimten (17 winkelunits waaronder 3 supermarkten) en daarboven 2 woonlagen met circa 60 appartementen.

Tussen de winkels wordt een promenade en een plein aangelegd, waar bezoekers en bewoners kunnen parkeren. Er is veel aandacht voor groen: de zone langs de Grift wordt gedeeltelijk opnieuw groen ingericht, er komen bomen langs de promenade en robuuste bomen op het plein. Ook het dak van de winkels wordt aangekleed met groen, zodat bewoners uitkijken over een groen dakterras.

In het nieuwe plan wordt geen nieuw Kerkelijk Centrum Zeist-West gebouwd, het huidige Kerkelijk Centrum blijft bestaan en krijgt in overleg met het kerkbestuur een facelift.

Naar verwachting is het winkelcentrum in 2020 volledig vernieuwd.

Reden aangepast planVoor winkelcentrum De Clomp was eerder een plan gemaakt dat vanwege de economische situatie niet meer haalbaar was. Het nieuwe plan is compacter. Zo bevat het minder winkelruimte, minder woningen, er komt geen parkeergarage en geen nieuwe kerk.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente :

www.zeist.nl