Mill, 16 maart 2018 stap voor stap wordt gewerkt aan de herinrichting en revitalisering van het centrum. Met de volgende fase, realisatie van het nieuwe Maaslandblok, start men op korte termijn.

Centrumplan Mill

Het Centrumplan Mill is een meerjarig project dat bestaat uit de ontwikkeling van verschillende deelgebieden in het Millse Centrum. Eén voor één worden deze deelgebieden ontwikkeld. In het centrumplan werkt de gemeente Mill en Sint Hubert samen met Ontwikkelingscombinatie Centrumplan Mill B.V. (OCM B.V.). Deze combinatie bestaat op haar beurt weer uit Rialto Vastgoedontwikkeling en Woningcorporatie Mooiland.

Het Maaslandblok

Een belangrijk deelgebied binnen het Centrumplan Mill is het zogenaamde “Maaslandblok” aan het marktplein. Dit Maaslandblok bevat ongeveer 1.530 m² (bruto) vloeroppervlak aan winkel- en overige commerciële ruimten. Boven de winkels zijn sociale huurappartementen van Mooiland gepland. Vanaf de zijde Julianastraat vindt de bevoorrading van de winkels plaats en daar worden twaalf extra parkeerplaatsen aangelegd. Een cruciale stap voor de start van dit deelgebied, de verkoop van de winkelruimten aan een belegger, is recent gezet. De planning wordt nu concreet gemaakt. Hierbij gaat het vooral om de aanvang van de sloop van de bestaande bebouwing (gelegen tussen de Albert Heijn en de apotheek), de start van de nieuwbouw op de plek van de bestaande bebouwing en het achterliggende open/parkeerterrein en de beoogde oplevering.

“Ik ben enorm blij dat het gelukt is”, vertelt wethouder Van den Boogaart. “Al enkele jaren zijn de huurders bekend die zich graag willen vestigen aan het marktplein in Mill, maar het heeft veel tijd nodig gehad om zover te komen”. Willem Jan van Lokven van Mooiland vervolgt: “door de nieuwe Woningwet was Mooiland gedwongen om buiten de ontwikkeling te blijven van het commerciële gedeelte, terwijl Mooiland wel eigenaar wil worden van de huurappartementen boven de winkels. Dat maakte het voor ons een stuk ingewikkelder”. Rico van den Eijnde van Rialto: “af en toe hebben we scherp moeten onderhandelen, maar toen we vorig jaar de weg hebben gevonden en de toekomstige huurders daarmee hebben ingestemd, konden we weer stappen maken”. Wethouder Van den Boogaart: “we zijn hier alle drie even blij mee. Voor Mill wordt het marktplein het winkelhart voor de toekomst. Voor de leegstaande delen zal de belangstelling nu ook snel toenemen”.

Klik hier voor het TV-interview met Wethouder Jos van den Boogaart

In het nieuwe centrum zijn nog een tweetal winkelruimten te huur. 150 en 100 m2 bvo zijn nog beschikbaar. Voor meer informatie neem contact op met verhuur@rialtovastgoed.nl of bel naar 073- 751 17 88