PERSBERICHT:

Uden, 29 april 2015

Na een zorgvuldige voorbereiding is het dan zover. De realisatie van nieuwe winkels en appartementen aan de Mr Van Coothstraat is een feit. Op de begane grond is er ruimte voor winkels, waaronder de Aldi die verhuist. Boven de winkels komen 27 huurappartementen. Verder worden de parkeermogelijkheden op het plein uitgebreid. Hiermee krijgt de al jaren braakliggende terrein tussen café Sergeant Peppers en Wijnhuis Uden een mooie nieuwe bestemming.

In 2012 hebben het college van B&W en Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. een ontwikkel- en realisatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het braakliggende terrein tussen café Sergeant Peppers en Wijnhuis Uden. Inmiddels is de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Het plan is door de omwonenden goed ontvangen, waardoor er snel een bouwvergunning kon worden afgegeven. Rialto Vastgoedontwikkeling en haar aannemer Wijnen Bouw Schijndel zijn verheugd dat ze nu aan de slag kunnen. De lokale wooncorporatie Area neemt de 27 appartementen over en breid hiermee haar woningaanbod in het centrum van Uden verder uit.

Wethouder Peerenboom: ”Met deze ontwikkeling vangen we meerdere vliegen in één klap. De Sint Jansstraat krijgt de uitstraling van een aanloopstraat naar het centrum, er komen betaalbare huurappartementen en de oude sporthal, een doorn in het oog van omwonenden, wordt gesloopt. Bovendien sluit het plan mooi aan bij het Centrumplan Hoek Promenade.”

Jan van Vucht, Directeur-bestuurder van Area: “We vinden het belangrijk dat starters voldoende kansen hebben op de woningmarkt. Juist de komst van dit appartementencomplex biedt mogelijkheden om ons woningaanbod voor jongeren uit te breiden. Een logische stap is dan ook dat wij aan woningzoekenden onder de 30 jaar deze appartementen aanbieden. Bovendien zijn ze ook uitermate geschikt voor starters door hun oppervlakte van circa 70m² , de aanwezigheid van twee slaapkamers en de eigen parkeerplek en berging in de kelder.”

Rialto Vastgoedontwikkeling BV: “Na is een ruime periode van zorgvuldige voorbereiding en overleg met de verschillende belanghebbenden, zijn wij zeer verheugd dat de bouw kan starten. Een nieuwe Aldi aan het van Coothplein en appartementen voor jongeren. Aan de St. Janstraat is ruimte voor winkels en dienstverlening welke tijdens de bouw ingevuld zal worden. Geïnteresseerden daarvoor mogen zich altijd bij ons melden.”.

De ingang van de nieuwe supermarkt komt aan de Mr Van Coothstraat. Aan de zijde van de Sint Jansstraat is ruimte voor kleinschalige detailhandel of dienstverlening. Op de plaats van de oude sporthal van de Sint Josefschool komen 62 extra parkeerplaatsen voor het winkelend publiek en bezoekers. Ingebruikname is gepland in het derde kwartaal van 2016.