TILBURG 3 september 2015

Op dinsdag 1 september 2015 is Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. gestart met de bouw van de tweede fase van de herontwikkeling van de voormalige wollenstoffenfabriek AaBe tot een nieuw winkelcentrum met een compleet aanbod voor de consument. Met de start van de tweede fase is ook de realisatie van de direct aansluitende derde fase definitief en zal de gehele herontwikkeling medio 2017 worden afgerond.

Het gehele project omvat circa 30.000 m2 BVO (bruto vloeroppervlakte) en circa 730 parkeerplaatsen. De AaBe Fabriek is niet zomaar een locatie, maar is een plek met emotie en voor velen een stukje geschiedenis. Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. wil hier dan ook een winkelcentrum realiseren waar de consument graag verblijft. Een wijkwinkelcentrum in combinatie met grootschalige detailhandel en diverse horeca zullen zorgen voor een prettig verblijf. De AaBe Fabriek zal met haar ruime aanbod aan winkels en goede parkeergelegenheid een grote aanwinst zijn voor Tilburg en haar regio.

De eerste fase van de AaBe Fabriek is in november 2014 feestelijk geopend door burgemeester Noordanus. Het wijkwinkelcentrum heeft een breed en gevarieerd aanbod van zowel lokale ondernemers als landelijke winkelformules. Winkels zoals Lidl, Jumbo, Kruidvat, Zeeman, Meesterbakker van Iersel, Gewoon Vers, De Fabriek Optiek, KoffieROOM, Amanda's Hairdesign en Primera maken de eerste fase van Retailpark AaBe Fabriek tot een groot succes!

Naast het wijkwinkelcentrum zullen in de tweede en derde fase voornamelijk landelijke retailers zich gaan vestigen zoals Xenos, Leen Bakker, Intertoys, Blokker Tuin, Big Bazar, Beter Bed, BeddenREUS, BCC, Buitenhof Tuinmeubelen, Pronto, Xooon, Henders & Hazel, Profijt, Boonman Bedden en Swiss Sense. De tweede fase zal naar verwachting het tweede kwartaal van 2016 worden opgeleverd.

De AaBe Fabriek wordt gerealiseerd door Wijnen Bouw uit Someren. Tijdens de werkzaamheden van de tweede fase zullen de huidige winkels aan de Wethouder van Ierlantstraat bereikbaar blijven.