Mill 20 september 2018, In september beginnen de werkzaamheden in het centrum van Mill voor de realisatie van het nieuwe Maaslandblok. Dit bestaat uit winkel- en overige commerciële ruimten. Boven de winkels komen twaalf huurappartementen van woningcorporatie Mooiland. De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit sloop van bestaande bebouwing. Het Maaslandblok is onderdeel van het Centrumplan Mill, dat een nieuwe impuls geeft aan het dorpshart van Mill.

Het Centrumplan Mill is een meerjarig project dat bestaat uit de ontwikkeling van verschillende deelgebieden in het Millse centrum. Een voor een worden deze deelgebieden ontwikkeld. In het centrumplan werkt de gemeente Mill en Sint Hubert samen met Ontwikkelingscombinatie Centrumplan Mill B.V. (OCM B.V.). Deze combinatie bestaat op haar beurt weer uit Rialto Vastgoedgoedontwikkeling en Woningcorporatie Mooiland.

Het Maaslandblok De realisatie van het Maaslandblok in het centrum van Mill begint met de sloop van het bestaande pand tussen de Albert Heijn en de apotheek. Naar verwachting duurt de sloop zeven tot acht weken. Daarna starten de grondwerkzaamheden en wordt een transformator verplaatst. Volgens planning is eind 2019 het Maaslandblok gerealiseerd.

Winkels De nieuwbouw bevat ongeveer 1.530 m² (bruto) vloeroppervlak aan winkel- en overige commerciële ruimten, waarvan het grootste deel verhuurd is aan Hema, TerStal en Kruidvat. Momenteel zijn er nog twee winkelruimten (128 m2 bvo en 110 m2 bvo) beschikbaar. De bevoorrading van de winkels vindt plaats aan de zijde van de Julianastraat. Ook komen daar twaalf parkeerplaatsen.

Meer informatie over winkelruimte Wilt u meer informatie over de winkelruimten? Dan kunt u contact opnemen met Rialto Vastgoedontwikkeling via verhuur@rialtovastgoed.nl of 073-751 17 88.

Verhuur van woningen Het verhuurtraject voor de appartementen start tijdens de bouw. Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij Mooiland via www.mooiland.nl, waar de verhuur later wordt aangekondigd. Belangstellenden blijven op de hoogte door www.Mooiland.nl, sociale media en lokale bladen in de gaten te houden.